Lähilihaa tilattavissa syksytoimituksiin!

Myymme lampaan- ja naudanlihaa ennakkotilausten lisäksi myös tilamyymälässämme Puimasuulilla sekä REKOissa. Kaikki myymämme lampaan- ja naudanliha on peräisin omista eläimistämme. Eniten lihaa on tarjolla syksyisin , riippuen kesän laidunnuskeleistä ja talven tulosta. Tilauksen voi tehdä netissä tai poikkeamalla Puimasuulissa täyttämässä tilauslomakkeen. REKO-tilaus tehdään REKO-ryhmässä.

Lammasta:  

vaihtoehdot:
-1/2 (7 - 10 kg)  tai kokonainen (15 - 20 kg) 
- luullinen tai luuton leikkuu, joissa vaihtoehdot:
      1. luullinen1: kyljykset, putkiluupaisti +potka, kokonainen etulapa, jauhelihaa
      2. luullinen2: kyljykset, kokonainen viulu, jauhelihaa
      3. luuton1: luuton paisti, ulko- ja sisäfileet, jauhelihaa
      4.  luuton2: putkiluupaisti, ulko- ja sisäfileet, jauhelihaa
- jos ostaa kokonaisen, niin voi valita kaksi leikkuuta.
- luuton leikkuu : hinta-arvio n. 20 € / kg
- luullinen leikkuu: hinta-arvio n. 15 € / kg

Naudanliha:
kysy leikkuuvaihtoehdoista netissä .


Mitä on lähiliha?

Lähiliha on lähellä tuotettua.  Lähilihan kaikki tuotantovaiheet eläimen kasvatuksesta lihan pakkaamiseen ja makkaran tekoon työllistävät paikallisesti, paikallisia ihmisiä.
Meillä Mahnalassa on se onni, että tässä lähiympäristössä toimii useita pieniä ja keskikokoisia lihankäsittelylaitoksia.  Lähiruokaa  parhaimmillaan!

Lähiliha on myös eläinten etu. Eläimet saavat kasvaa syntymätiloillaan, tutussa laumassa. Ne saavat syödä kesäisin vapaasti ruohoa ja kaikkea laidunkasvillisuutta, talvikaudella karkearehuna on heinä, säilörehu ja olki.
Niille annetaan ruokintasuunnitelman mukaisesti myös hiukan väkirehuja eli esimerkiksi viljaa, pellavapuristetta ja melassileikettä. Ruokintasuunnitelma on laskelma hyvästä ruokinnasta, jolla eläin saa ravintoaineita tarpeeksi. Kivennäisiä sekoitetaan väkirehuun mukaan, minkä lisäksi niitä annetaan vapaasti esimerkiksi nuolukivinä.

Kuljetusmatka teurastamolle on lyhyt, jolloin liha on tuoreempaa kun sen saa pannulle tirisemään tai pataan hautumaan. Tuoreus säilyy myös pakastuksessa, koska pakastus tehdään heti. Liha käsitellään viranomaisvalvotuissa laitoksissa. Lihaa on saatavissa ainoastaan jaksottain, koska uuhet karitsoivat kerran vuodessa , ja lehmienkin pääpoikima-aika ajoittuu kevääseen. Pakasteena liha säilyy vaikka seuraavaan vuoteen.