Lähilihaa tilattavissa
syksytoimituksiin!
Myymme lampaan- ja naudanlihaa ennakkotilausten lisäksi myös
tilamyymälässämme Puimasuulilla sekä REKOissa.
Kaikki myymämme lampaan- ja naudanliha on peräisin omista
eläimistämme. Eniten lihaa on tarjolla syksyisin , riippuen
kesän
laidunnuskeleistä ja talven tulosta. Tilauksen voi tehdä
netissä
tai poikkeamalla Puimasuulissa täyttämässä
tilauslomakkeen. REKO-tilaus tehdään REKO-ryhmässä.
Lammasta:
vaihtoehdot:
-1/2 (7 - 10 kg) tai kokonainen (15 - 20 kg)
- luullinen tai luuton leikkuu, joissa vaihtoehdot:
1. luullinen1: kyljykset, putkiluupaisti +potka,
kokonainen etulapa, jauhelihaa
2. luullinen2: kyljykset, kokonainen viulu,
jauhelihaa
3. luuton1: luuton paisti, ulko- ja
sisäfileet, jauhelihaa
4. luuton2: putkiluupaisti, ulko- ja
sisäfileet, jauhelihaa
- jos ostaa kokonaisen, niin voi valita kaksi leikkuuta.
- luuton leikkuu : hinta-arvio n. 20 € / kg
- luullinen leikkuu: hinta-arvio n. 15 € / kg
Naudanliha:
kysy leikkuuvaihtoehdoista netissä .
Mitä on lähiliha?
Lähiliha on lähellä tuotettua. Lähilihan
kaikki tuotantovaiheet eläimen kasvatuksesta lihan pakkaamiseen ja
makkaran tekoon työllistävät paikallisesti, paikallisia
ihmisiä.
Meillä Mahnalassa on se onni, että tässä
lähiympäristössä toimii useita pieniä ja
keskikokoisia lihankäsittelylaitoksia. Lähiruokaa
parhaimmillaan!
Lähiliha on myös eläinten etu. Eläimet saavat
kasvaa syntymätiloillaan, tutussa laumassa. Ne saavat
syödä kesäisin vapaasti ruohoa ja kaikkea
laidunkasvillisuutta, talvikaudella karkearehuna on heinä,
säilörehu ja olki.
Niille annetaan ruokintasuunnitelman mukaisesti myös hiukan
väkirehuja eli esimerkiksi viljaa, pellavapuristetta ja
melassileikettä. Ruokintasuunnitelma on laskelma
hyvästä ruokinnasta, jolla eläin saa ravintoaineita
tarpeeksi. Kivennäisiä sekoitetaan väkirehuun mukaan,
minkä
lisäksi niitä annetaan vapaasti esimerkiksi nuolukivinä.
Kuljetusmatka teurastamolle on lyhyt, jolloin liha on tuoreempaa kun
sen saa pannulle tirisemään tai pataan hautumaan. Tuoreus
säilyy myös pakastuksessa, koska pakastus tehdään
heti. Liha käsitellään viranomaisvalvotuissa
laitoksissa. Lihaa on saatavissa ainoastaan jaksottain, koska uuhet
karitsoivat
kerran vuodessa , ja lehmienkin pääpoikima-aika ajoittuu
kevääseen. Pakasteena liha säilyy vaikka seuraavaan
vuoteen.