Bordercollie

Lampaiden hoidossa apuna meillä on kaksi bordercollie-koiraa: Peni ja Piki. Peni on vanhempi, ja sen erikoisalaa on eläinten löytäminen. Peni jäi selkävaivojen vuoksi eläkkeelle syksyllä 2009.
Piki on "päävastuullinen" paimenkoira.

Alla olevassa kuvassa Piki paimentaa.

Piki paimentaa

Paimennusharjoittelu

Järjestämme paimennusharjoituksia sopimuksen mukaan, yleensä syksypuolella elo-, syys- ja lokakuulla.

Paimennusharjoituksissa voit harjoitella paimennuskurssilla oppimia taitoja, totuttaa koiraa lammastyöskentelyyn sekä saada vinkkejä ja neuvoja muilta. Harjoituksissa on käytössä portit häkitystä varten (vaihtoehtoisesti niistä voi tehdä portteja kuljetusharjoitteluun), paimennussauva (kiinnioton harjoitteluun) sekä lampaat 3 - 10 eläimen ryhmissä. Lampaat ovat koiraan tottuneita risteytysuuhia tai karitsoita. Perusharjoittelun, häkityksen ja kuljetuksen lisäksi on mahdollista harjoitella eläinten siirtoa lohkolta toiselle.

Harjoituksissa meillä ovat käyneet kouluttamassa Päivi Nietosvaara, Annika Paarvio, Kimmo Klossner, Sari Kärnä ja Minna Jokisaari.

Lisätietoja harjoituksista ja tulevista koulutuspäivistä saat parhaiten Tiinalta, p.040 - 700 1597. Näillä näkymin kesän/syksyn 2013 aikana ei järjestetä koulutuksia.